Archives for January 2021

Republikanët fillojnë vitin 2021 me një falenderim për mjekët

Në fillimin e vitit Partia Republilane organizoi një takim të strukturave drejtuese në kuadër të zgjedhjeve parlamentare të 25 Prill, bashkepunimin me opozitën për t’u perballir me regjimin e korruptuar te Edi Rames.
Në fillim të fjalës duke vlerësuar situatën e rëndë të pandemisë, Kryetari i PR Fatmir Mediu tha: Dua të falenderoj, që të gjithë, mjekët dhe personelin shëndetësor për mbështetjen dhe kontributin që kanë dhënë në shërbim të jetës së njerezve duke marrë përsipër dhe një rrisk jashtëzakonisht të madh, për jetën e tyre. Nga ana tjetër, shpreh sinqerisht dhimbje dhe ngushëllimin për të gjithë jetët e humbura jo vetëm në Shqipëri po kudo që janë. Dhe për familjarët e tyre dhe për ata që kanë vuajtur dhe vuajnë. Tërmeti duket sikur shkundi shumë gjëra ……… Read More

TAKIM NË KORÇË/ Mediu: Edi Rama pengesa në rrugën tonë evropiane

Partia Republikane zhvilloi takime me strukturat e saj elektorale në Korcë. Përcaktimi I kandidaturave të PR me qarkun e Korcës ishin në fokus të këtij takimi, si dhe zhvillimet politike në vend. Duke vlerësuar situatën e rëndë në vend Kryetari I Partisë Republikane Fatmir Mediu nënvizoi se: Jetojmë në kohë të vështira, por është mirë si njerëz të bëjmë dhe analizën se pse jetojmë në kohë të vështira. Ka gjëra që s`i kemi, apo ka gjëra që na i kanë marrë? Nuk dimë, nuk duam, apo nuk na lënë? Pyetja e parë është: A po i gëzojmë liritë dhe të drejtat tona? Ato të cilat besuam dhe luftuam të gjithë. Liri dhe të drejta të cilat janë të shkruara në Kushtetutë. Kushtetuta shkruhet për të respektuar ………. Read More

TAKIM NË SELITË/ Mediu: Të ndërtojmë Shqipërinë duke u mbështetur te tradita e familjes

Partia Republikane organizoi një takim me strukturat e degës së Selitës. Gjatë bashkëbisedimit me drejtuesit e degës, si dhe banorë të kësaj zone, kryetari PR Fatmir Mediu theksoi se: Jetojmë në nje vend ku regjimini korruptuar i Ramës ka zaptuar cdo gjë. Të gjithe duhet të pyesim vehten. A kemi liri? A kemi demokraci? A kemi standarte? A kemi respekt të shtetit karshi atyre që e votojnë? A janë pushtetarët shërbëtorë të njerëzve? Nuk të bën njeri fakti se je kryeministër, je deputet apo je ministër, por kur je në këto pozicione ke disa detyrime shumë të mëdha, që të besosh tek njerëzit, të punosh për njerëzit dhe të vlerësosh çdo……. Read More

TAKIM ME BIZNESET/ Premtim elektoral – taksë të sheshtë 9%

Kryetari I Partisë Republikane Fatmir Mediu zhvilloi një takim me biznesmen të rinj. Të gjithë përfaqsuesit e biznesit theksuan se po ndeshen me vështirësi dhe pamundësi për të bërë biznes. Në këtë situatë pandemie qeveria nuk ka dhënë asnjë mbështetje sic ka ndodhur në vendet e rajonit. Korrupsioni, mungesa e sigurisë juridike, pabarazia në tendera dhe adresimi i financave publike shoqëruar me rritjen tej cdo kufiri logjik të borxhit po e cojnë ekonominë kombëtare drejt një pandemie të rëndë dhe bizneset drejt falimentimit. Kryetari Partisë Republikane Mediu shprehu gadishmerinë për të degjuar dhe mbështetur biznesin si burim kryesor i zhvillimit ekonomik dhe punësimit. Ne jemi të gatshëm si Parti Republikane të ndërmarrim iniciativat ligjore dhe iniciativat ekzekutive, ….. Read More

TAKIM NË NJËSINË 1/ “Pa Gjykatë Kushtetuese, askush nuk ndalon aferat e Qeverisë”

Në takimin me strukturat e PR në Njesinë nr 1 në Tiranë, kryetari i PR ne fjalën e tij deklaroj se zgjedhjet e 25 Prill kanë një rëndësi kombëtare për të kthyer Shqipërinë në rrugën Europiane dhe për të larguar regjimin uzurpator dhe të korruptuar të Ramës. Kancelarja Merkel, Parlamenti Europian, të gjithë institucionet europiane, thanë që nuk do t`a organizojnë Konferencën për hapjen e negociatave me Shqipërinë. Është e shtata herë. Edi Rama në vend që të reflektojë dhe të kuptojë se cilat janë kërkesat e Bashkimit Europian, e drejton gishtin karshi Bashkimit Europian, dhe jo vetëm kaq, ……. Read More