Archives for February 2017

VJENE/ Mediu takime me ndërkombëtarët për kriminalizimin e zgjedhjeve

Kryetari i Partisë Republikane Fatmir Mediu, ka zhvilluar nje vizite zyrtare ne Vjene, ku ka pasur nje sere takimesh me senatore dhe kongresmene amerikane. Gjate kesaj vizite, kryetari i Republikaneve, shoqerohej edhe nga drejtori i departamentit të Sigurisë Kombëtare në Partinë Demokratike, Avenir Peka.

Ata kanë pasur takime me senatorë dhe kongresmenë të SHBA-së, mes tyre senatorin Roger Wicker, Kryetar i Komitetit të Helsinkut të SHBA dhe njëkohësisht edhe kryetar i komitetit të Çështjeve politike të sigurisë në OSBE.

Të pranishëm kanë qenë edhe kongresmenët Robert Aderholt, .. Read More

Fushata 2017, mblidhen strukturat lokale të degës Fier

Kryesia e Partisë Republikane, zhvilloi një takim me strukturat e partisë Dega Fier. Në kuadrin e riorganizimit dhe angazhimit paraelektoral për fushatën e 2017, drejtuesit e Partisë Republikane, përcaktuan detyra të qarta përsa i përket strukturave si në Qytet, ashtu edhe në Fshat. Takimi, i cili kryesohej nga Sektretari i Përgjithshëm i Partisë Republikane, zoti Arjan Madhi, …. Read More

Mediu: Në protestë për zgjedhje të lira, qoftë edhe me qeveri teknike

Partia Republikane mblodhi strukturat drejtuese të degës Tiranë në kuadër të përgagtitjeve për protestën opozitare që do të zhvillohet më 18 shkurt. Në këtë takim, ku ishte I pranishëm edhte kryetari I PR-së, zoti Fatmir Mediu, merrnin pjesë anëtarë të Kryesisë së Partisë, drejtues të Forumit të Gruas dhe të Rinisë, si dhe koordinatorët e njësive të Kryeqytetit.

Të gjithë pjesëmarrësit shprehën angazhimi maksimal për pjesëmarrjen në protestën e organizuar nga opozita, në shenjë të kundërvënies më forcë ndaj situatës të rëndë ekonomike, shoqërore, kriminale që po kalon vendi.

Gjatë fjalë të mbajtur në këtë takim, kryetari I Partisë Republikane,… Read More

Mediu ne Kuvend: Më 18 shkurt protesta e atyre që besojnë te Liria

Kryetari i Partisë Republikane, zoti Fatmir Mediu mbajti një fjalë në seancën parlamentare të datës 16 shkurt 2017. Në fokus të fjalës së zotit Mediut, dy ditë para protestës së organizuar nga opozita e bashkuar kundër qeverisë Rama-Meta, ishin problemet e rënda në të cilat e kanë zhytur vendin tonë korrupsioni, kriminaliteti, kanabizimi i shoqërisë. Një tjetër pikë kyce në fjalën e zotit Mediu ishte edhe Reforma Zgjedhore dhe qasja e Qeverisë ndaj zgjedhjeve që po afrojnë në qershor.

Më poshtë fjala e plotë e zotit Mediu në seancën plenare:

Të nderuar kolegë deputetë!……. Read More

Mediu në SHBA, organizon Forum për Sigurinë në Ballkan

Në Komitetin e Sigurisë u zhvillua Forumi I Dytë për Terrorizmin dhe Sigurinë Kibernetike me inisiative të Senatorit Jim Inhofe dhe Ish-Ministrit të Mbrojtjes z Fatmir Mediu

Në këtë takim morën pjesë Senatori Mike Rounds, Senatori Mike Perdue, Kongresmeni JOHN Ratcliffe, Kongresmeni Robert Aderholt si dhe James Carafano, nje nga njerëzit kryesor per sigurinë në ekipin e tranzicionit të Presidentit Trump.

Pjesë e këtij forumi ishin përfaqësues nga pothuaj gjithë vendet e Ballkanit, anëtarë të Bundenstagut, Parlamentit Evropian dhe Austrisë.

Në këtë takim të drejtuar nga Senatori Inhofe dhe z.Mediu, në emër të Shqipërisë fol ish-kryeministri Majko, ndërkohë që një tjetër I ftuar nga Shqipëria.. Read More