Archives for February 2016

Mediu: Me 3/5 çimentohet kontrolli politik i pushtetit gjyqësor

mediu-1-768x435

Kreu i Partisë Republikane Fatmir Mediu tha se votimi me 3/5 i krerëve të institucioneve kushtetuese çimenton kontrollin politik të gjyqësorit.
Mediu tha se “Do ishte mirë që të lexohen drejt rekomandimet e Venecias, e para nevoja për një konsensus politik. Ne jemi ulur këtu për të realizuar një konsensus politik sepse nuk mund të votohet ndryshe as drafti pa pasur 2/3. Kërkojmë të kemi një Read More

Mediu në komisionin e ligjeve: Projektligji i qeverisë për pronat cënon sigurinë juridike në vend


I pranishëm në Komisionin Parlamentar të Cështjeve Ligjore, kryetari i PR, Fatmir Mediu, tha se ndodhej përballë një skandali, ku ministria u paraqet në tavolinë një dosje me gënjeshtra. Këtë deklaratët Mediu e bëri gjatë diskutimin të tij për kthimin nga ana e Preisidentit të ligjit të ri për kthimin e pronave. Mediu vlerësoi veprimin e kreut të shtetit për mos dekretimin e këtij ligji që sipas opozitës, por tashmë edhe Presidentit, bie ndesh me Read More

Mediu: Konfederata e djathte domosdoshmeri per te larguar kete pushtet te korruptuar

Ne date 10 Janar Partia Republikane u be 25 vjet. Mosha e saj politike eshte e njejte me moshen e pluralizmit shqiptar.
Jam krenar te them se qe nga themelimi dhe deri me sot, kemi punuar me ndershmeri dhe perkushtim, si partia e njerezve te mire, per te bere me te miren per vendin dhe kombin tone.

Në këtë 25 vjetor, Ne vijme te gjithe se bashku si Republikane,

Read More

Të rinjtë republikanë në protestë me ish pronarët kundër ligjit të pronave

Ish-pronarët protestojnë parapra Parlamentit për ligjin e pronave, i cili pritet të diskutohet sot në seancën plenare. I pranishëm në protestën e ish-pronarëve ishte edhe kryetari I Forumit Rinor të Partisë Republikane, Blendi Sulaj, i cili tha se ky ligj bie ndesh me kushtetutën por edhe me vendimet e Gjykatës Ndërkombëtare të të Drejtave të Njeriut. Sulaj tha se PR do ta kundërshtojë në Parlament këtë ligj dhe nëse ai miratohet, ankesa e PR do ti adresohet Gjykatës Kushtetuese. Read More