Deklarata

Mediu: Ky parlament 25 vjet paligjshmeri me pronen

largea_parlamenti-620x4131436164656Fjala e kryetarit te Partise Republikane, zotit Fatmir Mediu , mbajtur ne Kuvendin e Shqiperise, ne seancen e 26 majit 2016:

Të nderuar  kolegë deputetë!

U bënë 25 vite që ky Parlament mbështet të paligjshmen, e njëjta histori e turpshme.

  1. Miratuat ligjin 7501 dhe atë të fermave bujqësore në kundërshtim të plotë me të drejtën e pronës…

Read More

Mediu: Me 3/5 çimentohet kontrolli politik i pushtetit gjyqësor

mediu-1-768x435

Kreu i Partisë Republikane Fatmir Mediu tha se votimi me 3/5 i krerëve të institucioneve kushtetuese çimenton kontrollin politik të gjyqësorit.
Mediu tha se “Do ishte mirë që të lexohen drejt rekomandimet e Venecias, e para nevoja për një konsensus politik. Ne jemi ulur këtu për të realizuar një konsensus politik sepse nuk mund të votohet ndryshe as drafti pa pasur 2/3. Kërkojmë të kemi një Read More

Mediu në komisionin e ligjeve: Projektligji i qeverisë për pronat cënon sigurinë juridike në vend


I pranishëm në Komisionin Parlamentar të Cështjeve Ligjore, kryetari i PR, Fatmir Mediu, tha se ndodhej përballë një skandali, ku ministria u paraqet në tavolinë një dosje me gënjeshtra. Këtë deklaratët Mediu e bëri gjatë diskutimin të tij për kthimin nga ana e Preisidentit të ligjit të ri për kthimin e pronave. Mediu vlerësoi veprimin e kreut të shtetit për mos dekretimin e këtij ligji që sipas opozitës, por tashmë edhe Presidentit, bie ndesh me Read More